Stukadoorsbedrijf G. Kivits
Pastoorakker 39
3871 MN Hoevelaken
Tel: 06 27518632
Email: gerardkivits@kpnmail.nl
KvK: 55187757

Diensten

Glad stucwerk wanden en plafonds

Wilt u uw wanden en plafonds mooi glad en strak? Houdt u van een nette, frisse aanblik van uw wanden en plafonds? Ga dan voor glad pleisterwerk. Wij zorgen ervoor dat uw wanden en plafonds spiegelglad worden gestuct. Zo zijn ze perfect geschikt om te sausen of te schilderen.


Schuurwerk

Schuurwerk behoort tot het traditionele vakwerk van de stukadoor. Een geschuurd plafond heeft een prachtig, zanderig oppervlak met een draaiende schaduwwerking. Een geschuurd plafond droogt egaal wit op en hoeft niet meer gesausd te worden. Schuurwerk kan aangebracht worden met een dikte variërend van 5 tot 10 mm en moet in één keer aangebracht en afgewerkt worden door de stukadoor om een mooi egaal schaduweffect te creëren. Schuurwerk is niet stootvast en daarom minder geschikt voor wanden.


Raapwerk

Raapwerk heeft als doel de muur uit te vlakken. Met name in monumenten -maar regelmatig ook in nieuwbouw- zijn muren zelden geheel vlak. En dat terwijl vaak toch een vlakke ondergrond nodig is, bijvoorbeeld bij het verlijmen van tegels. Maar ook strijklicht over een niet geheel vlakke muur of vlak plafond kan bijzonder storend zijn. Met raapwerk maakt u uw muur weer geheel vlak.


Spachtelputz

Spachtelputz is een kunststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het bestaat voor 80 procent uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20 procent uit lijm. De marmerkorrels in spachtelputz zijn verkrijgbaar in meerdere groottes, waardoor het stucwerk is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 millimeter. Door de toevoegingen van uitsluitend natuurlijke pigmenten is spachtelputz aan te brengen in vrijwel iedere gewenste kleur. De meest gebruikte kleuren zijn wit en extra wit, voor kleurechtheid op oudere wanden. Doordat spachtelputz bestaat uit hoogwaardig materiaal kan het ook prima worden toegepast op buitenmuren. Denk daarbij aan bijvoorbeeld terraswanden en buitengevel-isolatie.

Wanden die afgewerkt worden met spachtelputz zijn veel duurzamer en harder dan wanden die zijn afgewerkt met gips. Daardoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw muurdecoratie beschadigt wanneer u er eens tegenaan stoot. Door het gebruiken van spachtelputz bent u geheel vrij zelf te kiezen voor een structuur en de kleur van uw muren. Daardoor kunnen wij uw wand precies zo maken als u hem wilt. Dit maakt spachtelputz tot de ideale wanddecoratie.


Lijstwerk

Of u nu in een statig herenhuis woont of in een nieuwbouwwoning, lijsten en ornamenten geven uw huis een sfeervol karakter. Ze hebben de eigenschap uw huis optisch te vergroten en geven uw huis net dat beetje meer warmte en uitstraling. Een mooie overgang van muur naar plafond, een verhoogde plint, het wegwerken van een gordijnkast of het veroorzaken van indirecte verlichten, voor iedere toepassing zijn er lijsten beschikbaar.


Stucwerk Buitengevel

Buitengevel stucwerk kan toegepast worden in nieuwbouw en renovatiewerk. Oude buitengevels met scheuren of afgebrokkelde stukken kunnen wij weer herstellen zodat het weer nieuw lijkt, er zijn hierin vele verschillende soorten afwerkings mogelijkheden.


Beton Ciré ( Beal Mortex)

Beton Ciré is een waterdichte stuc om een badkamer van beton te maken. Het is op alle vaste en starre ondergronden te gebruiken. Het zorgt voor de unieke uitstraling van beton, voelt warm aan en is makkelijk schoon te houden. Het product is na toepassing enkele millimeters dik. Zo kan van uw oude douche een ultramoderne badkamer gemaakt worden. Zowel op wanden als vloeren op stucwerk als op MDF. Dit product is ook zeer geschikt voor natte ruimtes ( badkamer, douche, sauna) en kan zonder breekwerk over uw bestaande tegelwerk geplaatst worden. Dit cementmortelproduct is in veel kleuren en grijstinten uit te voeren. Het heeft de ‘look’ en ‘feel’ van echt beton.